Kindertekeningen lezen en begrijpen

Waarom kindertekeningen lezen?

Soms kan je niet de juiste woorden vinden, kan praten lastig zijn, heb je te misschien te veel gezien of gehoord. Gelukkig kan je jezelf wel uiten in tekenen. Wat is het dan gaaf dat anderen jouw  tekening kunnen begrijpen en je zo op weg kunnen helpen. Kinderen laten in hun tekening iets van zichzelf en hun belevingswereld zien, hoe ze zich voelen of wat hen bezig houdt. Het bewuste maar zeker ook het onbewuste wordt op deze manier zichtbaar. Ze geven jou een kijkje in hun wereld. 

In deze workshop neem ik je mee in de wereld van kindertekeningen. We gaan aan de hand van opdrachten en tekeningen een duik nemen in deze bijzondere wereld.

 

Wist je bijvoorbeeld dat hartjes in een tekeningen vaak kunnen staan om verbinding te zoeken of geliefd te voelen? Of dat een regenboog kan staan voor een verandering of overgangsperiode? En ballonnen voor iets wat je moet gaan loslaten?

 

Dit en zoveel meer is er te zien in tekeningen. Hoe speciaal!

 

Voor wie is deze workshop geschikt?

 

Voor iedereen die met kinderen werkt, in de klas of groep, gastouders, coaches,  opa's en oma's

of misschien ben je benieuwd wat jouw eigen kinderen je vertellen aan de hand van een tekening.

 

Er kan worden gekozen uit deze thema's : Huistekeningen, boomtekeningen of Dit ben ik tekeningen.

Huistekeningen: zeggen veel over hoe het kind zijn thuis situatie ervaart. Of contact maken met een kind makkelijk of juist minder makkelijk is. Hoe de band tussen ouders onderling is en de band met het kind en zijn ouders. Er kan aan veel tekens in een tekening zien hoe vol een hoofdje kan zijn, zitten er veel prikkels of misschien wel angst. Heeft het kind steeds meer eigen ruimte nodig, hoe belangrijk is het gezin voor hem en hoe ervaart hij de basis.

 

Boomtekeningen: Vertellen iets over de groei en ontwikkeling van een kind. Is de groei ontwikkeling soepel verlopen? Of heeft het kind misschien last van prikkels en invloeden van buitenaf? Zijn er ingrijpende gebeurtenissen geweest en hoe stevig wordt de basis ervaren. En wat gebeurd er toch allemaal in dat 'koppie'. 

 

Dit ben ik tekeningen: Laten je een kijkje zien hoe het kind zichzelf ervaart. Of een kind lekker in zijn vel zit, en weer hoe het kind prikkels verwerkt. Waar liggen talenten en groei mogelijkheden en kan je er goed achter komen hoe het kind zich nu echt voelt. 

 

Kinderen tekenen vaak onbewust maar nooit toevallig!

 

De workshop duurt 3 uur. Prijs is op aanvraag. Deze workshop is ook op locatie mogelijk. Hierbij worden wel rijkosten berekend.

Bij de workshop wordt rekening gehouden met de Corona maatregelen.

 

Nieuwsgierig geworden? Nog meer willen weten? Neem contact op via onderstaand formulier of boek alvast een workshop!

29  Januari 2022 vanaf 10.00 - 13.00 uur Workshop Huistekeningen

19 Februari 2022 vanaf 10.00-13.00 Workshop Boomtekeningen

12 Maart 2022 vanaf 10.00-13.00 Workshop Menstekening

 Prijs € 34,- excl BTW per persoon.

Kan je niet kiezen tussen de workshops? Boek dan nu een workshop pakket! Dan betaal je geen €112,- euro maar €94,- exclusief BTW!

 

Mochten er geen goede data bij zitten? Of heb je een eigen groepje? Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier!

 

AANBIEDING:

 

Zo enthousiast geworden? Nog meer willen weten? Omdat ik licentietrainer van Kinderen Beter Begrijpen ben

mag ik je een mooie aanbieding doen.  In samenwerking met Eveline Ruiterberg van Kinderen Beter Begrijpen kun je via mij de online

training Kinderen Beter Begrijpen voor een speciale prijs volgen.

Prijs via mijn link : € 259,-

Klik op de link hieronder voor meer informatie!

 

ACCREDITATIE:

Kinderen Beter Begrijpen is geregistreerd bij het lerarenregister ( nu leraren portfolio)

SKJ 32 punten Register Vaktherapie 24 punten Registerplein 28 punten Integratieve kindertherapeuten ontvangen 25-28 punten na het behalen

van het certificaat ( zelf aanvragen) .