Tekeninganalyse

Waarom een analyse maken over een kindertekening?

 

Kinderen kunnen altijd en overal wel tekenen. Je kijkt naar de tekening en vraagt wat er getekend is, je geeft een compliment en hangt de tekening vervolgens op. Maar wist je dat er veel meer te zien is in een kindertekening?

 

Kinderen laten in hun tekening iets van zichzelf en hun belevingswereld zien, hoe ze zich voelen of wat hen bezig houdt. Het bewuste maar zeker ook het onbewuste wordt op deze manier zichtbaar. Ze geven jou een kijkje in hun wereld. Hoe bijzonder is dat!

 

Soms kunnen woorden lastig zijn om je uit te drukken. Tekeningen kunnen dan een 'extra taal' zijn. Dit is zeker het geval voor kinderen ( of volwassenen)  die (nog) niet het vermogen hebben om zich verbaal goed uit te drukken. Een tekening vertelt een verhaal over een situatie of de ontwikkeling van een kind.

 

Nieuwsgierig naar wat je kind met zijn/haar tekening te vertellen heeft? Stuur de tekening op en kom achter de waardevolle informatie die vanuit het onderbewuste op papier is gezet. Hierdoor krijg je meer inzicht en de mogelijkheid om te onderzoeken of bepaalde zaken misschien extra aandacht nodig hebben.

 

Wil je begrijpen wat jouw kind zonder woorden zegt?

Wil je weten wat je kind eigenlijk aan je laat zien?

Wil je duidelijk hebben wat er in je kind omgaat?

Wil je de signalen die je kind geeft herkennen en hier
        adequaat op reageren?

Wil je de achterliggende boodschap van de tekening van je
        kind weten?

Wil je weten hoe je kind zich echt voelt?

 

 

Hoe werkt het:

Je stuurt de tekening op. Deze mag je inscannen en via de mail opsturen of opsturen met de post. Zodra ik jouw aanvraag en de tekening binnen

heb ga ik aan de slag met de analyse. Zodra de analyse af is neem ik weer contact met je op. Samen bespreken we de tekening.

Tevens is het mogelijk om meer informatie of adviezen te krijgen met betrekking tot wat naar voren is gekomen in de tekening. 

Per mail krijg je het totaal plaatje samengevat, zodat je deze nog eens rustig kunt nalezen. Hier staat de analyse van de tekening in,

samenvatting van het gesprek en eventuele aanvullende adviezen. 

 

Belangrijk:

 Vergeet niet bij het insturen van de tekening de volgende gegevens mee te zenden:

* Leeftijd van het kind

* Gezinssamenstelling

* Datum waarop de tekening is gemaakt

* Eventuele vragen die je hebt of bijzonderheden.

 

Kosten van de analyse : €50 ,-