Kindertekeningen lezen en begrijpen

Voor het lezen en begrijpen van kindertekeningen bied ik de volgende drie trainingen aan:

1. Online training kindertekeningen lezen & begrijpen

Nieuwsgierig wat tekeningen jouw nog meer kunnen vertellen? Welke symboliek er nog meer te zien is en welke je misschien nog meer kan gebruiken in jouw visual?

Kinderen tekenen. Op school, thuis, straat, het bospad, de muren…

Met iedere tekening laat een kind onbewust iets van zichzelf zien. Wat hem van binnen bezighoudt, hoe hij zich voelt, wat hem beweegt. In beeldentaal. Het begrijpen van beeldentaal is magisch, bijzonder en intiem. Je stapt binnen in de belevingswereld van een kind. Stel je voor dat je deze taal begrijpt en weet wat een kind jou zonder woorden zegt… Dan begrijp je wat een kind jou vertelt over de dingen die het niet kan, mag, wil of durft te vertellen. En dat komt vaker voor dan je denkt.

ACCREDITATIE:

*SKJ 39 punten
*Register Vaktherapie 36 punten
*Registerplein 39 punten

Ik mag je een gave aanbieding doen voor deze online training. Nu via de link hieronder voor €359,- inclusief BTW. i.p.v. .€479,-incl. btw

Pauline Visual Storyteller - Trainingen
Pauline Visual Storyteller - Trainingen

Kindertekeningen lezen en begrijpen

Voor het lezen en begrijpen van kindertekeningen bied ik de volgende drie trainingen aan:

1. Online training kindertekeningen lezen & begrijpen

Nieuwsgierig wat tekeningen jouw nog meer kunnen vertellen? Welke symboliek er nog meer te zien is en welke je misschien nog meer kan gebruiken in jouw visual? Kinderen tekenen. Op school, thuis, straat, het bospad, de muren…

Met iedere tekening laat een kind onbewust iets van zichzelf zien. Wat hem van binnen bezighoudt, hoe hij zich voelt, wat hem beweegt. In beeldentaal. Het begrijpen van beeldentaal is magisch, bijzonder en intiem. Je stapt binnen in de belevingswereld van een kind. Stel je voor dat je deze taal begrijpt en weet wat een kind jou zonder woorden zegt… Dan begrijp je wat een kind jou vertelt over de dingen die het niet kan, mag, wil of durft te vertellen. En dat komt vaker voor dan je denkt.

ACCREDITATIE:

*SKJ 39 punten
*Register Vaktherapie 36 punten
*Registerplein 39 punten

Ik mag je een gave aanbieding doen voor deze online training. Nu via de link hieronder voor €359,- inclusief BTW. i.p.v. .€479,-incl. btw

Trainingen - Visual Storyteller Pauline

Ben je geïnteresseerd in het begrijpen van kindertekeningen en wil je stap voor stap leren hoe je dit doet?

In deze training ontdek je op een heldere, duidelijke en overzichtelijke manier hoe je tekeningen leest en begrijpt. Ontdek de diepere betekenis achter de tekeningen en krijg inzicht in wat kinderen je vertellen zonder woorden.

Waar en wanneer jij wilt. In jouw tempo. In de online omgeving kun je al je vragen stellen en krijg je persoonlijk antwoord. En weet je? Als je eenmaal hebt meegedaan met de training ‘Kindertekeningen lezen én begrijpen’ dan heb je levenslang toegang tot de informatie. Ook tot eventuele nieuwe informatie die er later bijkomt. Handig!

Voor altijd toegang tot de magie van kindertekeningen…

Meld je vandaag nog aan en start met het begrijpen van kindertekeningen!

Wil jij...

 • Kinderen beter begrijpen en belangrijke signalen oppakken zodat je snel kan ingrijpen?
 • Weten wat er in een kind omgaat?
 • Als coach of therapeut inzichten, die kindertekeningen bieden, gebruiken in het begeleidingsproces?
 • Weten wat nou eigenlijk ‘normaal’ in een tekening is en wat niet?
 • Meer diepgang in het werken met kinderen?

Ben jij...

 • Eigenlijk gewoon nieuwsgierig?
 • Bang dat je belangrijke signalen van kinderen over het hoofd ziet?

Voel jij...

 • ‘gewoon’ dat kinderen iets zeggen iets met hun tekeningen?

Wéét jij...

 • Dat het ook anders kan, omdat boeken en cursussen over kindertekeningen vaak zo technisch zijn en veel analyseren?

Heb jij..

 • Er wel eens wat over gelezen, maar was het was zoveel en onoverzichtelijk en had je geen idee waar je moest beginnen?
 • Tijdens je opleiding geleerd hoe je met kinderen omgaat, maar ben je nieuwsgierig naar hoe het zit met non-verbale communicatie?
Waar kun je Visual Storytelling inzetten?

2. Spel beter begrijpen

Online trainingsprogramma voor iedereen, die kinderen beter wil begrijpen

Op zoek wat kinderen jou vertellen zónder woorden en mét spel; de beeldentaal. Zodat je hen nog beter begrijpt en beter kunt inspelen op wat ze nodig hebben in hun ontwikkeling.

Denk jij weleens: "Wat zou er toch in dat koppie omgaan?"

Dat je een kind zo graag beter wilt begrijpen, maar wat je ook probeert; het lukt niet. Je stelt vragen, probeert van alles uit om erachter te komen wat er in hem omgaat. Omdat je ziet dat het niet goed gaat. Omdat je je zorgen maakt. Omdat je wilt helpen.

Heb je weleens goed naar het spel van een kind gekeken? Het lijkt zo heerlijk onschuldig en ontspannen. In de meeste gevallen is dat ook zo. Maar vergis je niet; spelen is voor kinderen keihard werken. In spel wordt geoefend en geleerd. Emoties komen tot uiting. Ervaringen krijgen een plek. Alles wat niet met woorden kan, wil, mag of gezegd durft te worden, komt in spel tot uiting. Kinderen kunnen, willen, mogen of durven niet altijd te praten over wat hen bezighoudt.

Toch kun jij je zorgen maken over een kind. Het gevoel hebben, dat er iets aan de hand is. Maar wat? Op die momenten biedt spel jou waardevolle handvatten. De beeldentaal van spel is de taal die kinderen vanaf jongs af aan van nature gebruiken om zich te uiten. In spel laten ze onder andere zien hoe ze zich voelen, wat ze meemaken, wat hen dwarszit.

Kortom; wat er in hun koppie omgaat.

Geregistreerd bij

* SKJ (19,2 punten)
* Registerplein (30,5 punten)
* Integratieve kindertherapie (punten zelf aanvragen)
* Vaktherapie (24 punten)

Wil jij meer weten over Spel beter begrijpen? Ik mag je een gave aanbieding doen voor deze online training. Nu via de link hieronder voor €359,- inclusief BTW. i.p.v. .€479,-incl. btw

Details

 • Online training van Eveline Ruitenberg voor mensen die met kinderen werken en/of leven
 • Gemaakt voor ouders, leerkrachten, pedagogisch medewerkers, kindercoaches, therapeuten, grootouders, maatschappelijk werkers, enzovoorts. Voor hen die met kinderen werken en/of leven en meer inzicht in het gedrag willen van kinderen.
 • Gebruik beeldentaal -waarmee kinderen van nature communiceren- om kinderen beter te begrijpen
 • Stop met vragen, begin met kijken
 • In 'Spel Beter Begrijpen' ontdek je de belangrijke boodschap van kinderspel.
 • Gemaakt voor professionals en ouders
 • Signaleer wat kinderen zonder woorden vertellen
 • Begrijp kinderen beter wanneer woorden niet genoeg zijn
 • Ideaal voor mensen die graag in hun eigen tijd en tempo leren.
 • Kinderen spelen; altijd en overal; wanneer je je hierin verdiept, gaat er letterlijk een wereld voor je open. Maak hier de rest van je leven gebruik van; thuis en op het werk
 • Ontdek opvallende signalen in spel
 • Zie wat een kind (onbewust) bezighoudt en biedt wat het écht nodig heeft

 

Voor wie is de training Spel Beter Begrijpen bedoeld?

 • Je werkt en/of leeft met kinderen
 • Je wilt kinderen beter begrijpen
 • Voor jou is de reden van gedrag belangrijker dan gedrag op zich
 • Je bent een gevoelsmens met gezond verstand
 • Je bent iemand die open staat voor nieuwe dingen
 • Je bent positief ingesteld en ziet mogelijkheden
 • Je bent praktisch ingesteld en houdt ervan om dingen meteen toe te passen
 • Je bent nieuwsgierig naar de non-verbale communicatie van spel
 • Je zou graag meer communiceren op de manier van kinderen
 • Jij wilt een positief verschil in het leven van minimaal een kind maken

3. Licentietraining XL

Verdiep en deel jouw kennis over kindertekeningen XL.

Wil je meer dan alleen een stevige basis voor het lezen en begrijpen van kindertekeningen? Dan is het mogelijk om licentietrainer te worden en je kennis te verdiepen én te delen! Als licentietrainer krijg je een half jaar lang verdieping en ervaring in het lezen en begrijpen van tekeningen, samen met andere gelijkgestemden. Je ontdekt ook hoe je deze kennis op een professionele manier deelt met anderen.

Steeds meer opvoeders ontdekken hoe belangrijk tekeningen zijn voor het beter begrijpen van kinderen. Het is belangrijk dat ieder kind echt gezien en begrepen wordt. Daar zijn tekeningen een onmisbaar onderdeel van. Waar begrip is, ontstaat meer en makkelijker verbinding. Wat mij betreft mag deze kennis nog veeeeel verder de wereld ingeslingerd worden!

Om deel te nemen aan deze opleiding is het belangrijk dat je (bijna) klaar bent met de online training Kindertekeningen Lezen en Begrijpen. Ervaring leert dat het makkelijker is wanneer je de basiskennis hebt eigen gemaakt. Ik raad je aan om binnen een maand na het starten van de Licentie Training de online training af te ronden. Anders kom je verderop in de knel.

Aanvullende informatie
Na de licentietraining..
 • KLEB - LT groep
  Je komt in een app groep met allemaal licentietrainers waar je kunt sparren met allemaal leukerds en tegelijk je netwerk vergroot. Er zijn al een aantal toffe projecten ontstaan tussen en met licentietrainers.
 • Plaatsing website
  Als je dit wilt plaatsen we je naam, contactgegevens op de website van Kinderen Beter Begrijpen, zo word je nog makkelijker gevonden
 • Extra inkomen
  Je kunt tegen betaling opdrachten voor Kinderen Beter Begrijpen doen, denk hierbij aan tekeningen lezen, lezingen en workshops maar ook het beantwoorden van vragen in de online leeromgeving.
 • Jezelf onderscheiden
  Met een licentie kun je jezelf makkelijk onderscheiden en deze koppelen aan jouw expertise, door hier bijvoorbeeld een mini training of masterclass over te maken.
 • Maandelijkse coaching
  Er zijn maandelijkse coachcalls gepland waarin je al je inhoudelijke en praktische vragen kunt stellen.
 • Terugkomdag
  Jaarlijks wordt er voor alle licentietrainers een terugkomdag georganiseerd, deze zit tjokvol inspiratie en het brengt je in contact met gelijkgestemden.

Wil je nog meer verdieping over kindertekeningen? Zelf workshops gaan geven? Onderdeel worden van een gaaf licentietrainers team? Ik mag je een gave aanbieding doen voor deze halfjaar training. Nu via de link hieronder voor €4500,- inclusief BTW. i.p.v. €4790,- incl. btw